Gracia Holland BV. Nunspeet Tel: 0341-
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:00 -
© 2008 Gracia Holland BV.
Benodigdheden voor dit gerecht:
500 gram herten poulet ( voor 4 personen )
100 gram prei
150 gram uien
100 gram winterwortel
1 blikje tomatenpuree
2 dl rode wijn
Zout en peper
Selderij, peterselie en basilicum
100 gram gedroogde pruimen
Boter en bloem
1 dl kookroom
Bereidingswijze van dit recept:
Bak het herten poulet met zout en peper in de boter
Doe de gesneden uien erbij, en fruit deze lichtbruin
Voeg de gesneden prei en wortel toe
Vervolgens de tomatenpuree
Blus het af met de rode wijn, en laat dit op een zacht vuur minstens 2 uur sudderen
Let op af en toe iets water toevoegen tegen het droogkoken
Na 2 uur de gesneden selderij, peterselie en basilicum toevoegen
Voeg nu de gedroogde pruimen toe, en laat dit 15 minuten mee pruttelen
Als laatste de kookroom toevoegen
Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water ( lopend meel )
Serveertip:
Wildstoofpotje serveert u met stoofperen en aardappelpuree
Hier kunt u verse sperzieboontjes bij serveren. Smakelijk eten:)